29 Бер, 22:37

335

У Требухові людям не дають будувати на власній землі: міськрада не погоджує зміну цільового призначення ділянок

У Требухові людям не дають будувати на власній землі, бо майже пів року міськрада не ухвалює рішення про зміну цільового призначення ділянок. Про це пише «Трибуна-Бровари».

Зазначається, що для будівництва призначення треба змінити із «для ведення особистого селянського господарства» (городи) на «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)».

Сьогодні на «погоджувальній» раді вчергове говорили про проєкти землеустрою. Проте згоди так і не дійшли.

У чому суть?

Ситуація полягає в тому, що наразі територія об’єднує понад 80 ділянок із цільовим призначенням «для ведення особистого селянського господарства» (городи). Зараз – це фактично єдине поле. Громадяни звернулись до «земельної» комісії з проханням змінити цільове призначення ділянок на «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)».

Комісія розглянула надані документи і засумнівалась у тому, що будуть витримані норми містобудування. А саме, дорога відповідної ширини між ділянками. Ширина вулиць має бути не менше 10 м. Звіривши з витримкою з кадастрової карти, подекуди ширина доріг становила 4 метри. Йдеться про весь масив ділянок. Також помітили «накладки» меж ділянок, що могло б стати причиною суперечок між власниками в майбутньому. Відтак члени комісії не підтримали проєкт рішення і передали на розгляд «погоджувальній» раді.

Деталізація плану ділянок є…

На засідання ради запросили керівника ТОВ «Міра Центр» Василя Сікору, який займається деталізацією плану цих земельних ділянок. Сікора розповів, що робота з упорядкування документації ділянок ведеться поступово. І та частина роботи, яка виконана на сьогодні, відповідає всім архітектурним нормам, враховуючи ширину доріг і відповідність плану ділянок у натурі. Докладний проєкт кожної опрацьованої ділянки передано в управління містобудування і архітектури. Робота з деталізації плану місцевості триває, і для повного її завершення потребує певного часу.

Варто зазначити, що очільниця управління архітектури та містобудування Світлана Батинчук донесла до членів «земельної» комісії, що з боку управління претензій до детального плану ділянок і встановлених там меж немає. Документація відповідає установленим законами нормам.

Пропозиція від голови

Заслухавши доповідача, міський голова Ігор Сапожко запропонував зняти з розгляду цей проєкт і доручити відповідальним особам відтворити план місцевості в натурі. Якщо після цього представники «земельної» комісії погодять план у відповідності установлених державою норм, цей проєкт рішення розглянуть на наступній сесії міської ради.

Присутні депутати одноголосно підтримали пропозицію міського голови.

Тим часом…

Нагадаємо, що розгляд цього проєкту рішення неодноразово знімався і переносився. Громадяни очікують на відповідь ледь не півроку. Як повідомив староста с. Требухів Андрій Цахло на засіданні «земельної» комісії, один із власників зазначених земельних ділянок, на жаль, помер, так і не дочекавшись погодження.

У приватному коментарі журналістам «Трибуни-Броварів» Василь Сікора зазначив, що на всі 9 ділянок, внесених до зазначеного проєкту рішення, необхідна архітектурна документація з деталізацією плану місцевості і чітким визначенням меж готової. На його думку, робота з розмежування в натурі лише додатково відтерміновує ухвалення рішення і ніяк не вплине на подальшу реорганізацію майбутніх вулиць, адже в якості роботи свого товариства пан Василь впевнений.

Фото: «Трибуна-Бровари»

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.