5 Тра, 16:30

338

У столиці планують заборонити рух транспорту без шумопоглинача

У Київській міській раді на час дії воєнного стану хочуть заборонити рух столицею транспорту, який не має шумопоглинача. Про це повідомила Київська міська рада.

Як зазначається, такі зміни впроваджують за ініціативи депутатів Київської міської ради Ксенії Семенової, Максима Нефьодова та Євгенії Кулеби. Нововведення вже зареєстровані в Київській міській раді.

Ксенія Семенова наголосила, що таке рішення прийняли для того, щоб уникнути безпідставної паніки.

«Ракетно-бомбові удари, обстріли, звуки сирен під час повітряних тривог – це все підсилило наше сприйняття звуків. У результаті гучний шум від транспортних засобів, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач часто є негативним тригером.

Ці звуки нагадують людям застосування боєприпасів, тому під час війни вони лякають дітей, дорослих та особливо біженців, які знайшли притулок у столиці. У цей важкий воєнний час ми як ніколи мусимо забезпечити для киян та гостей нашого міста максимально комфортне середовище задля захисту їх ментального та фізичного здоров’я», – сказала депутатка.

Близько двох тижнів тому у Білій Церкві поліцейські евакуювали легковий автомобіль без глушника.

Фото: pixabay