5 Кві, 15:52

399

У столиці будуть судити підприємців, які продавали гуманітарну допомогу: деталі

У Києві двох підприємців викрили на організації схеми продажу гуманітарної допомоги та підробленні офіційних документів: прокурори вже направили справу до суду. Про це пише пресслужба Київської міської прокуратури.

Як встановило слідство, засновник товариства разом з іншим приватним підприємцем звернулись до однієї з військових частин Національної гвардії України з проханням надати їм гарантійний лист. Завдяки цьому документу можна завозити на митну територію України бронепластини, які мали б бути призначені для військової частини.

Возможно, это изображение деньги

Після цього засновник товариства на основі такого документа зробив два підроблені гарантійні листи, де вирішив змінити номенклатуру товару. Пізніше він ввіз на територію України без сплати митних платежів товари військового спорядження, а саме бронепластини та шоломи.

Нет описания фото.

Таким чином вони передали військовій частині Нацгвардії України тільки частину ввезених бронепластин, а інший товар реалізовували за готівкові кошти.

«У межах слідства задокументовано продаж 182 бронепластин, 10 рацій на загальну суму близько 1, 3 млн гривень. Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження ГУ «Д» ДЗНД СБ України», — йдеться у повідомленні.

Фото: Київська міська прокуратура

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.