29 Гру, 07:49

1317

У селі Крюківщина продають Кулінарний центр МХП мільярдера Юрія Косюка: яка ціна

У селі Крюківщина Бучанського району продають Кулінарний центр МХП українського мільярдера Юрія Косюка. Про це пише «Інформатор Гроші».

Нерухомість виставили на продаж на майданчику державного підприємства «СЕТАМ». Зазначається, що вона знаходилася в іпотеці та від 19.12.2022 року заарештована. Договір іпотеки був укладений 4 листопада 2021 року, з цієї ж дати накладено заборону на відчуження даного нерухомого майна. На продаж виставлена будівля Кулінарного центру МХП з допоміжними будівлями та спорудами (загальна площа 21 тисяча 461,2 квадратного метра) за адресою с. Крюківщина, вул. Асканія, 1А-Б-В-Г. Також і земельна ділянка кадастровий номер 3222486200:04:001:5700) під нею продається разом з будівлею, її площа складає 4,9752 гектара.

Стартова ціна, за якою продають цю нерухомість, становить 177 мільйонів 318 тисяч 686 гривень. Щоб взяти участь в аукціоні, треба здійснити гарантійний внесок у сумі 8 мільйонів 865 тисяч 934 гривні. Аукціон відбудеться 26 січня 2023 року о 9 ранку. Відповідно потенційні покупці можуть подати заявки для участі у торгах до 8 ранку 26 січня.

Єдиний майновий комплекс складається з адміністративної будівлі (4 тис. 143 кв. м), складу (17 тис. 103,5 кв. м), навісу, механічної майстерні (175,4 кв. м), насосної станції (37,5 кв. м), посту охорони, замощення, ваг, огорожі, трансформаторної підстанції, шафного регуляторного пункту з вузлами обліку газу. Ознайомитися з майном можна за домовленістю зі зберігачем його: Третяк Ян Олегович, тел. +380509832958. Поки що охочі придбати таку ексклюзивну нерухомість не зареєструвалися.

Як стало відомо, корпорація «МХП» відкрила свій Кулінарний центр у Крюківщині наприкінці червня 2021 року. У створеному просторі можна розробляти нові продукти, навчати кухарів, знімати телепрограми та навіть тестувати страви.

На другому поверсі за склом стоїть обладнання, яке дозволяє у невеликій кількості виготовляти інноваційні страви. У 2021 році писали, що у Кулінарному центрі розташована індустріальна кухня, де можна випускати продукцію невеликими партіями, наприклад, по 50 кілограмів. А в разі необхідності обсяг виробництва можна наростити і до кількох тонн.

Як зазначила директорка департаменту технології, якості та безпеки харчової продукції МХП Олена Косюк, до відкриття комплексу готувалися цілий рік. «Це ініціатива багатьох людей, які пропонували в одному місці об’єднати розроблення нових продуктів, їх доопрацювання, підбір упаковки і тестування нових страв», — розповідала вона. МХП повністю перебудував будівлю площею понад 1 тис. кв. м та інвестував у цей проєкт до 30 млн грн.

У Кулінарному центрі відкрилося шість демонстраційних кухонь, на яких можна навчати кухарів готувати різні страви — від стріт-фуду і піци до меню dark kitchen. В окремій кухні-студії на професійному рівні можна знімати кулінарну програму, ролики або рекламу свого закладу. Також у лабораторії протестувати свою продукцію могла будь-яка українська компанія. Можливо і запросити гостей для дегустації.

Кулінарний центр працює у будні дні з 09.00 ранку до 18:00 вечора. Детальніше про можливості співпраці з ним можна дізнатися на офіційному сайті. Як розповів в інтерв’ю бренд-шеф Кулінарного центру МХП Ілля Демковський, на початку повномасштабного вторгнення росії Центр перетворився на деякий час на гуманітарний штаб, з кінця березня почали знову запускати цехи. На базі Кулінарного центру запустили виробництво піци.

МХП – приватне акціонерне товариство, яке спеціалізується на виробництві курятини і вирощуванні зернових, а також іншої аграрної діяльності (виробництво м’ясо-ковбасних виробів і м’ясних виробів, готових до вживання). Але підприємство з 2021 року почало змінювати свій профіль у бік готової продукції. Станом на 2017 рік МХП був найбільшим виробником (64% ринку) і експортером (86% обсягу експорту) курятини в Україні. Найбільший виробник м’яса (41% ринку України), комбікорму (25% ринку) України. Продукція МХП представлена ​​в Україні і світі такими торговими марками: «Наша Ряба», «Бащинський», «Легко!», «Наша Ряба апетитна», Qualiko, Ukrainian Chicken та іншими.

Юрій Косюк – найбільший власник акцій компанії і голова правління «МХП». У 2021 році український журнал Forbes оцінив його статки у 780 мільйонів доларів, у 2022 році – 520 мільйонів доларів. Протягом липня-грудня 2014 року Юрій Косюк зробив перерву у роботі в МХП та працював заступником голови Адміністрації Президента України у Петра Порошенка, після чого повернувся знову до бізнесу.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.