4 Тра, 17:59

446

У росії приховано мобілізують безробітних, «казаків» та колишніх військових

Для поповнення резервів окупаційних військ в Україні рф приховано мобілізує російських «казаків» та безробітних громадян.

Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

«Наразі основна увага рашистських агітаторів приділяється – набору «добровольців» з числа російських «казаків» Ростовської області та Краснодарського краю. Також у фокусі уваги громадяни, які втратили роботу внаслідок міжнародних санкцій та колишні військовослужбовці, що проживають на території інших пострадянських країн», — ідеться в повідомленні.

Росіяни проводять агітацію і в інших суб’єктах федерації. Наприклад, у військових комісаріатах Приморського краю активно шукають бажаючих взяти участь у війні проти України. Пропонована заробітна плата «добровольця» – від 200 тис. рос. руб.

У Брянській, Курській та Бєлгородській областях військкомати пропонують контракти на 3 місяці, але ніхто воювати не спішить. Серед населення шириться інформація про кількість убитих на війні та тих, хто не повернувся додому після формального закінчення терміну контракту.

Раніше розвідка повідомляла, що росія хоче зробити Маріуполь центром «урочистостей» до 9 травня. Там готують військовий «парад», а до розбору завалів у центрі залучають місцевих мешканців.