8 Сер, 22:55

269

У російській зброї виявили понад 450 компонентів іноземного походження

У російській зброї, яку вони застосовували на території України, виявили понад 450 компонентів виробництва компаній зі США, Європи та Азії. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Зазначається, що вона була придбана упродовж останніх років перед вторгненням росії в Україну в лютому 2022-го.

Для з’ясування походження деталей, було проаналізовано 27 одиниць зброї й техніки – від крилатих ракет до систем протиповітряної оборони. Це дослідження провели у Королівському інституті об’єднаних сил (RUSI).

Дві третини з них мають американське походження. Наприклад, продукція американських Analog Devices і Texas Instruments становила майже чверть усіх західних компонентів зброї. Також знайшли компоненти з Японії, Південної Кореї, Великої Британії, Німеччини, Швейцарії та Нідерландів.

Зокрема російська крилата ракета 9M727 – один із найсучасніших видів зброї рф – містила 31 сторонній компонент. Деталі були виготовлені такими західними компаніями, як Texas Instruments Inc і Advanced Micro Devices Inc (США), а також німецькою Cypress Semiconductor.

А інша крилата ракета Х-101, якою росія обстрілювала українські міста, зокрема і Київ, також мала 31 іноземний компонент, виготовлений американською корпорацією Intel і Xilinx, що належить AMD.

Тому фахівці RUSI вважають, що посилення експортних обмежень може ускладнити для росії поповнення свого арсеналу зброї, наприклад крилатих ракет.

Компанії ж, які вважаються причетними до цього, заявили, що наразі дотримуються торговельних санкцій і припинили продавати продукцію в росію.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.