31 Сер, 18:13

325

У Польщі 1200 компаній готові допомогти Україні з відбудовою

1200 польських компаній готові відбудовувати Україну та відновити туди експорт. Це переважно компанії з будівельної сфери, харчової, автомобільної, фармацевтичної, хімічної промисловості, а також консалтингових послуг. Про це повідомив міністр розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда.

За словами польського міністра, готові працювати в Україні 1200 польських компаній.

«Два місяці тому ми оголосили, що збираємо тих, хто зацікавлений у відбудові України. Сьогодні ми запросили підприємців і обговоримо в галузевому розрізі виклики, які вже існують або можуть з’явитися у зв’язку з відновленням економічної діяльності між Польщею та Україною», – повідомив Вальдемар Буда.

Він зазначив, що наразі невідомо, коли буде початок цієї відбудови, але запевнив, що рівень товарообігу між двома країнами починає значно зростати.

«Перше півріччя демонструє динамічне зростання, навіть на кілька десятків відсотків. Порівняно з минулим роком – це навіть майже 100 відсотків. Це свідчить про те, що цей сектор, який фактично занепав 24 лютого, сьогодні в принципі починає нормалізуватися, хоча, звісно, не у всіх галузях», – зауважив Буда.

Фото: Офіс Президента України.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.