8 Вер, 11:08

296

У Пентагоні анонсували новий пакет військової допомоги Україні (оновлено)

Сьогодні, 8 вересня, пройде засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого «Рамштайна-5». На ній будуть обговорювати подальшу підтримку для України в довгостроковій перспективі. Про це повідомили посадовці Пентагону під час перельоту до Німеччини, передає пресслужба Міноборони США.

За словами одного з чиновників, наразі бачення ситуації дещо змінилося, адже Україна та її партнери мають думати не тільки про сьогоднішні битви, а й про майбутнє.

«Ми говоримо з союзниками й партнерами про необхідність думати в більш довгостроковій перспективі», – зазначив посадовець Пентагону.

Як він зауважив, російські окупанти «не очікували, що міжнародна спільнота загалом і, звичайно, Європа та Сполучені Штати зокрема — прийдуть на політичну, дипломатичну, економічну та військову допомогу Україні».

«Ця зустріч стане нагодою, щоб дати дуже чіткий сигнал про те, що Сполучені Штати та наші партнери насправді ще довго будуть цим займатися», – запевнив представник Міноборони США.

За його словами, Україна повинна захищати свій суверенітет, тому керівники оборонних відомств у ФРН будуть обговорювати перспективи збільшення оборонно-промислової бази, щоб забезпечити Україну всім потрібним на полі бою.

Також за інформацією The Washington Post, стало відомо, що міністерство оборони США оголосить про надання додаткової військової допомоги Україні на суму у 675 мільйонів доларів.

Допомога буде у вигляді озброєння, серед якого додаткові снаряди для артилерійських ракетних установок, які ЗСУ використовують для знищення російських складів з боєзапасами. Про це повідомив один з американських чиновників на умовах анонімності.

Посадовець уточнив, що мовиться про снаряди для HIMARS. Також новий пакет допомоги міститиме транспортні засоби та інші обладнання для військових.

Стало відомо, що Байден схвалив новий пакет допомоги США Україні в розмірі близько 675 мільйонів доларів.

Про це повідомив міністр оборони Остін на відкритті зустрічі міністрів оборони «Рамштайн-5».

За словами Остіна, пакет включатиме:

  • 105-мм гаубиці;
  • артилерійські боєприпаси для HIMARS;
  • ракети HARM;
  • машини Humvees;
  • броньовані машини швидкої допомоги та системи штучного інтелекту.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.