18 Лют, 07:29

181

У Київській ОВА обговорили співпрацю з УВКБ ООН на 2023 рік

У Київській обласній військовій адміністрації відбулася робоча зустріч щодо співпраці Київської ОВА та УВКБ ООН у 2023 році. Про це повідомили у пресслужбі КОВА.

Як стало відомо, у ній взяли участь представниця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко, заступники голови Микола Бойко і Віталій Власюк.

Під час наради учасники обговорили актуальні проєкти УВКБ ООН на Київщині, запити та потреби жителів регіону. Також вони визначили головні напрямки співпраці на 2023 рік.

Серед них — відбудова зруйнованого окупантами житла, надання гуманітарної допомоги мирному населенню, постачання будівельних матеріалів для мешканців Київщини, чиї будинки були пошкоджені чи зруйновані внаслідок ведення бойових дій.

Головний акцент під час обговорення співпраці зробили на комплексному локальному відновленні постраждалих населених пунктів Київщини.

Окрім цього, в області будуть продовжені поточні проєкти, розпочаті УВКБ ООН.

Дмитро Назаренко і Микола Бойко під час зустрічі розповіли Представниці УВКБ ООН про наявні програми з відбудови в області та допомогу жителям, які мають зруйноване житло. Зокрема про обласні програми «Відбудова приватних будинків» та «Нова Оселя».

Представники Київської ОВА наголосили, що розширення співпраці – це дуже важливо для Київщини, адже УВКБ ООН має великий досвід у сфері відбудови та допомоги постраждалому від війни населенню.

«Київська обласна військова адміністрація вдячна Управлінню Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні за допомогу жителям Київської області та відновлення зруйнованих об’єктів на Київщині», – додають у пресслужбі.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.