6 Кві, 12:07

222

У Київській області відзначили водіїв автобусів, які евакуювали населення під час окупації

5 квітня у Броварах водіям, які героїчно евакуювали населення з Київської області й міста Чернігів, а також возили гуманітарну допомогу, вручили державні нагороди. Про це повідомили у пресслужбі КОВА.

У заході, присвяченому річниці звільнення Київщини, взяли участь т.в.о. Київської ОДА Дмитро Назаренко, заступники голови КОВА Віталій Власюк та Жанна Осипенко, голови районних державних адміністрацій, керівники органів місцевого самоврядування та інші представники влади.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто став на захист України та віддав за неї своє життя.

Зазначається, що усього за час окупації Київщини водії-герої здійснили 669 виїздів та врятували тисячі життів. Попри постійні обстріли та замінованість територій, на маршрути щоразу виходили понад 70 транспортних засобів.

Дмитро Назаренко привітав водіїв, які стали прикладом незламності, стійкості та високого професіоналізму, і вручив їм заслужені нагороди Міністерства оборони України. Відзнаки отримали 114 водіїв, серед яких п’ятеро були нагороджені посмертно.

«Тисну руку кожному, хто під постійними обстрілами, ризикуючи власним життям, вивозив людей з окупації в більш безпечні місця. Завдяки вашій сміливості та професіоналізму було врятовано тисячі життів. Мені приємно, що з багатьма з вас знайомий особисто, адже нас познайомила ця страшна війна. Дякую вам. Кожен із вас герой. Разом наближаємо нашу спільну Перемогу над злом!», – подякував присутнім Назаренко.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.