17 Січ, 20:54

404

У Київраді відхилили петицію про безготівкову оплату в маршрутках

Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію жителів міста про введення безготівкової оплати в маршрутках. Про це повідомляють в ініціативі «Пасажири Києва».

Петиція набрала потрібну для розгляду кількість голосів у грудні 2022 року.

«Безготівкову оплату запровадили усюди, крім маршруток. Пропоную вже закрити цей пункт в усіх видах громадського транспорту», – пише автор петиції.

Проте петицію у Київраді не підтримали, а у відповідь написали, що для того, аби ввести безготівкову оплату в маршрутках приватних перевізників, їх потрібно під’єднати до загальної системи АСОП (автоматизована система обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності).

Зараз із приватними перевізниками йдуть перемовини щодо підключення до АСОП, додали у Київраді.

Проте в ініціативі «Пасажири Києва» вважають, що саме на користь приватних перевізників і відкладається рішення про повний перехід на безготівкову систему оплати у громадському транспорті.

«І перш за все причина цього – багатомільярдні обсяги готівки, яка ніде не обліковується. Приватні перевізники будуть щосили і надалі створювати супротив введенню безготівкових розрахунків, оскільки тоді будуть зрозумілі обсяги надприбутків і не буде можливості маніпулювати нібито збитковістю перевезень та потребою підвищувати тарифи на проїзд», – додають «Пасажири Києва».

Нагадаємо, що оплата банківською карткою працює у Києві на всіх видах і маршрутах громадського транспорту з 26 жовтня.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.