17 Бер, 12:20

183

У Києві скоротять час комендантської години

Комендантська година в Києві буде скорочена. Про це повідомляє пресслужба КМВА.

У пресслужбі зазначають, що після вирішення питання щодо удосконалення системи інженерних загороджень, зараз триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві.

Тому, ймовірно, з 26 березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме щодня з 00:00 до 05:00.

«Питання комендантської години ми розглядали регулярно: опрацьовували спільно з командуванням Угрупування сил і засобів оборони міста Києва, отримали численні клопотання. Також ми бачили і розуміли суспільний запит щодо скорочення. Це і успішна петиція, звернення приватних підприємств, державних установ та простих мешканців столиці. Тому Київська міська військова адміністрація постійно і методично впроваджувала нові безпекові заходи, які б дозволили скоротити період комендантської години», — зауважив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста Києва. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць.

«Але в сотий, в тисячний раз усім нагадаю. Війна не закінчилася. Війна триває. Загрози для столиці та її мешканців досі існують. І якщо виникнуть підстави – безпекові заходи можуть бути посилені. Зокрема, і тривалість комендантської години може бути збільшена. Аби цього не сталося – нам потрібна єдність. Нам потрібна підтримка збройних сил. Щодня. Не забувайте, що саме завдяки хлопцям і дівчатам на фронті Київ має змогу повертатися до більш цивілізованого життя», — наголосив він.

Варто нагадати:

  • Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки.
  • Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. У разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого.
  • Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому випадку) вогнепальну зброю.

Фото: pixabay

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.