3 Лис, 17:06

397

У Києві СБУ викрила двох посадовців-корупціонерів у музакадемії імені Чайковського

Служба безпеки викрила на системній корупції двох посадовців Національної музичної академії України імені Петра Чайковського. Про це інформує Головне управління СБУ у місті Києві та Київські області на своїй сторінці у Facebook.

З’ясувалося, що до протиправної діяльності причетні один зі проректорів та директор оперної студії державного навчального закладу.

Використовуючи своє службове становище, вони впровадили протиправний механізм передачі в оренду приміщення концертної зали, яка перебуває на балансі академії  та розташована у центрі столиці.

За даними слідства, за погодинну оплату посадовці протягом тривалого часу здавали винаймачам державне майно без оформлення договорів. «Такса» оренди за годину становила 16 тисяч гривень. Натомість академія не отримувала коштів на розвиток та реконструкцію. 

«Клієнтами» чиновників були приватні особи та комерсанти, які винаймали приміщення для зйомок реклами, кліпів, презентацій, виставок тощо.

Правоохоронці затримали службових осіб в порядку ст. 208 КПК України після отримання $ 2 тис. – другої  частини винагороди від приватного підприємця, який знімав у концертній залі навчального закладу рекламу харчових продуктів.

За увесь термін оренди зловмисники вимагали з комерсанта-орендаря $ 4 тис. Гроші ділки з рук в руки взяти не наважилися. Тому наказали клієнту залишити кошти у одній з кімнат підвального приміщення академії.

Під час обшуків у кабінеті підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили ще $ 32 тис. та €5 тис., ймовірно отриманих протиправним шляхом. 

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

Фото: ГУ СБУ у м. Київ та Київській області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.