15 Лют, 11:00

203

У «Києві Цифровому» запустили опитування щодо найменування міських об’єктів

У застосунку «Київ Цифровий» запустили нове опитування щодо найменування скверів, площі й мостів. Про це написав керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич у своєму Telegram-каналі.

Опитування триватиме до 28 лютого.

ЩО ПИТАЮТЬ У КИЯН

Чи варто назвати РИБАЛЬСЬКИМ МОСТОМ залізничний міст від станції «Почайна» до станції «Троєщина».

ОБҐРУНТУВАННЯ:

Зараз залізничний міст називають Петрівським, але офіційно він не має назви. Запропонована походить від Рибальського півострова (у 17-19 століттях на Оболоні було поселення рибалок). Ініціатор найменування – «Укрзалізниця».

Чи треба назвати площу на розі вулиць Радунської і Милославської у Деснянському районі ПЛОЩЕЮ ГЕРОЇВ ЧЕРНІГОВА.

ОБҐРУНТУВАННЯ:

Місцеві мешканці пропонують вшанувати самопожертву й нескореність захисників Чернігова – захист міста суттєво вплинув на оборону Києва.

Чи називати сквер між будинками №2 і №2/25 на вулиці Паньківській у Голосіївському районі на честь ДАНИЛА ДІДІКА.

ОБҐРУНТУВАННЯ:

Це 15-річний активіст, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в 2015 році. Ініціативу підтримала громада мікрорайону, а запропонували журналіст і автор проєкт «Служба розшуку дітей» Руслан Горовий, ВГО «Магнолія», Тарас Тополя, Олександр Ярмак, Олександр Положинський та інші українські митці.

Чи варто назвати сквер у межах вулиць Сергія Берегового, Очаківської і Керченської у Солом’янському районі на честь СПОРТСМЕНІВ-ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ.

ОБҐРУНТУВАННЯ:

Понад 150 спортсменів і тренерів загинули, захищаючи Україну. Ініціатори перейменування – депутати Київради Олена Говорова і Георгій Зантарая.

Чи треба найменувати сквер біля будинків №33 і 33-А на вулиці Сальського та будинку №44 на вулиці Щусєва у Шевченківському районі на честь САПЕРІВ.

ОБҐРУНТУВАННЯ:

Всеукраїнське об’єднання учасників АТО і бойових дій, ветеранів та військовослужбовців інженерних військ «Фортеця» пропонують вшанувати одну з найбільш затребуваних професій в Україні.

Фото: cases.media

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.