17 Жов, 18:34

479

У кагарлицькому ліцеї організували благодійну акцію з виготовлення окопних свічок для ЗСУ

14 жовтня у навчальних закладах Кагарлицького району провели святкові заходи до Дня захисників та захисниць України та Дня Українського козацтва. Про це повідомляє пресслужба Кагарлицької міської ради.

«Вихованці та керівники гуртків «Кагарлицького ЦДЮТ» активно долучилися до привітання наших захисників. У закладі було організовано благодійний збір (продукти, солодощі, консервацію, засоби особистої гігієни, теплий одяг). Також дітки готували малюнки, робили аплікації та писали листи вдячності нашим героям. Усі подарунки заклад передасть на передову», — йдеться в повідомленні.

Варто додати, що у кагарлицькому ліцеї №3 учителі, батьки і діти з початку повномасштабної війни зібралися, щоб приготувати страви  воїнам, які захищають Україну від росіян.

У міськраді зазначають, що зараз всі охочі виготовляють окопні свічки для наших захисників та захисниць. Наразі в ліцеї триває благодійна акція з виготовлення окопних свічок під назвою «Зігріваємо серцями».

«Така свічка допомагає нашим захисникам зігрітися, освітити укриття, підсушити одяг і навіть приготувати їжу. Вона не боїться вологи, її горінню навіть не завадить вітер, а також її можна запалювати неодноразово. В середньому горить свічка до 3-х годин. А ще її можуть використовувати цивільні люди, яким доводиться ховатися в укриттях через ворожі обстріли», — йдеться в повідомленні.

Крім того, раніше учні, батьки та вчителі ліцею організували благодійні ярмарки, на яких продавали різні вироби ручної роботи та домашню випічку.

«Усі вторговані кошти теж були спрямовані для потреб ЗСУ. Ми з радістю і захопленням робимо добрі справи, адже це – вияв поваги і глибокої вдячності до наших воїнів», — написали в пресслужбі.

Фото: Кагарлицька міська рада

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.