30 Сер, 09:08

375

У Бучі збудують фабрику-кухню для навчальних закладів міста й сусідніх громад: проєкт презентувала Олена Зеленська

У Бучі розпочалося будівництво фабрики-кухні. Там готуватимуть їжу для навчальних закладів міста й сусідніх громад. Аби презентувати проєкт, місто відвідала Перша леді України Олена Зеленська, повідомляють в Офісі Президента.

«Важко висловити всі емоції, які відчуваєш тут. Як і для кожного українця, для мене це місце невимовного болю за закатованими Росією співвітчизниками. Та водночас Буча жива! І вона має відновитися й жити, бути не лише місцем пам’яті про російські злочини, а й місцем нового повноцінного життя. Тому саме тут починаємо будівництво нового підприємства — фабрики-кухні», — сказала вона.

Побудова проєкту – частина розпочатої до російського нападу реформи шкільного харчування. Основними споживачами продукції фабрики-кухні стануть освітні заклади Бучі та двох найближчих громад – Бородянської та Немішаївської.

Меценатом прокту став Говард Баффет, американський філантроп і бізнесмен, син відомого інвестора Воррена Баффета.

«Це великий проєкт для громад. У нас багато шкіл, які повністю чи частково зруйновані. Загалом у країні понад 225 зруйнованих шкіл, які ввійшли до Fast Recovery Plan і які ми хочемо швидко відновити, тож просимо допомоги в наших міжнародних партнерів», — зазначив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Фабрика-кухня має запрацює в Бучі 1 вересня 2023 року.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.