30 Бер, 07:46

286

У Бучі відбулася презентація плану відновлення громади (фото)

29 березня пройшла презентація плану відновлення Бучанської міської територіальної громади.Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Захід відбувся в рамках проєкту «Bucha Build Back Better», що здійснюється за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». У ньому взяли участь представники посольств, міжнародних організацій, народні депутати. Захід пройшов в офлайн та онлайн форматах.

Форум відкрив т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко. Серед спікерів заходу — керівник проєкту «Bucha Build Back Better» Володимир Панченко та експерт проєкту Дмитро Хорішко, Бучанський голова Анатолій Федорук та представниця Української студентської ліги Христина Іванчук.

Присутні розглянули проєкти відбудови, що були підготовлені, та обговорили всі можливі способи залучення коштів для відновлення.

«Від рук окупантів найбільше постраждали саме населені пункти Бучанського району. Бородянка, Буча, Гостомель, Ірпінь… Перед нами зараз стоїть задача допомогти кожному жителю області, який через війну втратив власне житло. Буча — яскравий приклад відбудови та повернення життя в деокуповане місто. Украй важливо не тільки відновити зруйноване, але і розбудовувати громади з використанням принципів сталого розвитку та урахуванням європейського досвіду. А це можливо лише за комплексного підходу до відбудови. Такі заходи, як сьогоднішній форум, важливі та корисні, адже під час них можемо обмінятися ідеями та напрацювати саме практичні кейси для втілення в життя», — зазначив Дмитро Назаренко у своєму вітальному слові до учасників.

Після презентації пройшла панельна дискусія щодо інструментів та форматів відбудови України в післяокупаційний період. Програма заходу також включала нетворкінг. Присутні мали змогу познайомитись ближче, поділитися досягненнями у відбудові об’єктів та обмінятися власними напрацюваннями.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.