25 Січ, 21:17

226

У Бучі обговорили актуальні питання розвитку галузі освіти в Бучанському району в умовах воєнного стану

У Бучанській РВА пройшла виїзна нарада з актуальних питань розвитку галузі освіти в районі під головуванням заступниці очільника Київської ОВА Жанни Осипенко. Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Участь у заході взяли заступники голів місцевих рад із питань освіти, начальники органів управління освітою територіальних громад Бучанського району. Також до участі запросили представників ГУ  ДСНС України в Київській області, ГУ Національної поліції України в Київській області та Управління поліції охорони в Київській області.

Під час наради присутні порушили найважливіші питання діяльності та розвитку освіти в умовах воєнного стану. Серед них:

  •  фінансування галузі освіти у 2023 році;
  • створення безпечних умов для проведення освітнього процесу;
  • робота Інклюзивно-ресурсних центрів;
  • формування оптимальної мережі закладів освіти в територіальних громадах району, мережі міжшкільних ресурсних центрів із вивчення предмета «Захист України» та національно-патріотичного виховання;
  • діяльність Освітнього хабу Київщини;
  • використання цифрових інструментів в освітньому процесі;
  • професійний розвиток педагогічних працівників;
  • організація та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів із навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році.

Як зазначила Жанна Осипенко під час свого виступу, створення безпечних умов у закладах освіти для всіх учасників освітнього процесу  залишається  пріоритетом №1. Спеціально запрошені на нараду спікери, представники ДСНС та поліції нагадали присутнім про важливість збереження життя і фізичного та психічного здоров’я дітей. Тож учасники розглянули питання запобігання та протидії булінгу, профілактики правопорушень серед неповнолітніх, дотримання правил пожежної та мінної безпеки, облаштування  та належного функціонування укриттів у закладах освіти.

За результатами наради напрацьовано ряд доручень працівникам органів місцевого самоврядування Бучанського району.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.