8 Лис, 18:04

302

У Бучі будується фабрика-кухня, яка годуватиме школи трьох громад

У Бучі будується нове підприємство – фабрика-кухня, що годуватиме всі навчальні заклади трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської. Про це повідомляє перша леді Олена Зеленська у своєму Telegram-каналі.

Підприємство виготовлятиме 10 тисяч порцій гарячого харчування щодня.

Вона зазначила, що ця ініціатива стала можливою завдяки відомому меценату пану Говарду Баффету.

«На початку навчального року ми з паном Говардом і командою Національної асоціації громадського харчування відвідали Бучу – і ось перший результат. Вирішили зосередитися передусім на освіті й саме в деокупованому регіоні, одному з найбільш постраждалих від російських загарбників», – наголосила Зеленська.

За її словами, для старту робіт уже все готово: відведено земельну ділянку, розроблено технологічний проєкт і планувальні рішення та проведено детальний аудит 31 школи трьох територіальних громад, що потребують забезпечення повноцінним харчуванням.

«Так у воєнний час повертається наша реформа шкільного харчування, бо саме в ній ми запланували потужні підприємства, які корисно та якісно годуватимуть не один, а низку закладів. А ще це частина нашого плану відновлення України, бо здійснювати його треба вже зараз», – розповіла перша леді.

На літо заплановано монтаж обладнання та підготовку працівників, щоб новий, 2023 навчальний рік підприємство зустріло вже робочим.

Фото: Олена Зеленська

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.