27 Тра, 15:34

487

У Бучанській громаді нараховують 2526 пошкоджених будівель

У Бучі та громаді щодня обстежують будинки, зруйновані внаслідок російської агресії. Про це повідомив директор КП БМР «Бучабудзамовник» Анатолій Гребенюк у сюжеті «Буча NEWS».

Всього на території громади нараховують 2526 пошкоджених будинків, зокрема 1567 житлових. У самій Бучі – 1769 будівель. Повністю зруйновані 157 будинків, із яких 9 – багатоповерхівки. 75–100% руйнувань мають 195 будівель.

Із кожним днем ці числа зростають, адже люди досі повідомляють про пошкодження приватних будинків через Центри надання адміністративних послуг. Заяви потрапляють до «Бучабудзамовника», після чого службовці якомога швидше обстежують об’єкт, складають акт, обраховують кошторис і передають у Департамент регіонального розвитку на фінансування.

Щоб написати заяву, потрібні паспорт, ідентифікаційний код, право власності на помешкання та обов’язкові фотографії зруйнованого майна. Громадяни подали вже 1327 заяв на обстеження, із яких 1169 опрацювали.

«Люди вертаються додому. Хто ще не звернувся – будь ласка, звертайтеся в 15-те робоче місце, ЦНАП і подавайте заяву», – сказав Гребенюк.

Центр розташований на вул. Енергетиків, 12.

Сьогодні повідомлялося, що в Бучі почали відновлення пішохідних доріг, які були зруйновані під час російської окупації.

Фото: Буча NEWS.