23 Бер, 13:44

215

У Броварському районі збільшилася кількість хворих на туберкульоз

У Броварському районі збільшилася кількість хворих на туберкульоз. Про це повідомляє Броварська міська рада.

Раннє виявлення туберкульозу утруднюється через безпідставне негативне відношення населення до флюорографічних обстежень. Масове флюорографічне обстеження населення проводять у Броварській районній лікарні безкоштовно. Флюорографічне обстеження необхідно проходити, починаючи з 15 років, щорічно.

«Облиште всі свої домашні справи і прийдіть до поліклініки або до пересувного флюорографа, який працює в селах району, для обстеження», – закликають у міськраді.

Починаючи з 1996 року в Україні офіційно зареєстровано епідемію туберкульозу. Хворіють люди працездатного віку, з них 35% непрацюючих. Зростає смертність від захворювань туберкульозом. Частіше хворіють ослаблені люди, які неповноцінно харчуються, хворі цукровим діабетом, хронічними гастритами, виразкою хворобою шлунку, курять, зловживають алкоголем. Хвороба починається безсимптомно, а іноді незначними скаргами, які людина відносить на рахунок перевтоми. Тим часом безжалісно руйнуються легені. В цей період хвора людина небезпечна для оточуючих. Хвороба виліковується, якщо хворий не перериває курс лікування.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.