22 Гру, 21:48

299

У Броварській громаді на 2023 рік планують витратити 22 млн грн на тероборону

На тероборону в Броварській громаді на 2023 рік витратять 22 млн грн, а також планують створити нову систему оповіщення населення. Про це повідомляє Трибуна-Бровари.

Зокрема, у закладах освіти та інших місцях скупчення людей встановлять ревуни і динаміки. Таких точок планується 36. На закупівлю обладнання і його монтаж депутатам на черговій сесії 23 грудня пропонуватимуть закласти 7,1 млн гривень. «Бюджетна» комісія таке рішення підтримала.

«Нова система оповіщення буде ефективнішою і працюватиме автоматично, бо зараз працює в телефонному режимі.  Зараз усе залежить від того, як швидко відреагує черговий і як швидко він дасть команду по Київщині після сигналу з центрального пульту. Затримка може бути 5-7 хвилин», – повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Василь Довгань під час засідання «бюджетної» комісії.

На забезпечення роботи територіальної оборони в Броварській громаді на 2023 рік заплановано виділити 22 млн грн. Ці гроші підуть на допомогу військовій частині та батальйону ТрО. Гроші заплановані на закупку: тепловізорів, радіостанцій, антен, акумуляторів, палива, спорядження, екіпірування та харчування.

Але в умовах війни потреби у фінансуванні можуть оперативно змінюватися. Наприклад, на початку цього року на тероборону виділили всього 700 тис.грн, але з початком війни бюджет зріс до 45 млн грн. І протягом року ще змінюватиметься. Та громада готова і надалі підтримувати військових.

«У цьому році місто повністю забезпечило нашу військову частину генераторами, спальниками, пральнями… Але невідомо, які потреби виникнуть у військових у майбутньому», – зазначив Василь Довгань.

Фото: Слово і діло

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.