14 Лют, 09:20

452

У Броварах зупинили реконструкцію дитсадка «Зірочка»

У Броварах призупинили роботи із реконструкції дитячого садка «Зірочка», що вже не перший рік ремонтується. Про це під час оперативної наради повідомила начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова, пише «Трибуна – Бровари».

Зараз у Броварах проводяться будівельні та ремонтні роботи лише на двох із 4-х визначених об’єктах для першочергових робіт. Серед них немає дитсадочка «Зірочка» та постраждалого під час авіакатастрофи 18 січня дитсадка «Джерельце».

«Зараз у Броварах із великих проєктів проводиться лише реконструкція шляхопроводу по вул. Онікієнка та будівництво початкової ланки ліцею №10. Поки що призупинена реконструкція дитсадочка «Зірочка», оскільки нема фінансування. По дитсадочку «Джерельце» чекаємо висновків Державного науково- дослідного інституту будівельних конструкцій», – повідомила Світлана Решетова.

Зазначимо, проєкт реконструкції ЗДО «Зірочка», що в Броварах на вул. Я. Мудрого, 3, реалізується в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за фінансування 33 млн 025 тис. грн Європейського інвестиційного банку. Місто передбачило у 2023 році на цей проєкт 4 млн грн.

Нагадаємо, що з початком війни всі капітальні ремонти призупинено, позаяк призупинилися всі капітальні видатки. Кошти виділялися лише на ліквідацію аварійних чи надзвичайних ситуацій.

Проте в липні 2022 року в Броварах відновили реконструкцію дитсадка «Зірочка», але ненадовго. Вже в листопаді стало відомо, що будівельні роботи знову призупиняють на невизначений термін через погодні умови. Тоді в управлінні БЖКГІТ повідомляли, що зроблено «коробку»: фундамент, стіни, дах. Внутрішні роботи робити ще не починали і коли розпочнуть – невідомо, адже все залежить від погодних умов.

Але, як бачимо, призупинені роботи так і не розпочиналися.

Під час оперативної наради Ігор Сапожко доручив керівництву КП «Бровари-Благоустрій» подбати, щоб на території садочка «Зірочка» не було безхатченків. Саме необережне поводження з вогнем тих, хто ночував у будівлі колишнього дитсадочка на вул. Героїв України, 16, стало причиною пожежі 12 лютого.

Нагадаємо, раніше депутати броварської міськради визначили пріоритетними у фінансуванні у 2023 році 4 об’єкти:

  • ремонт шляхопроводу на вул. Онікієнка, (37 млн грн);
  • добудова ліцею № 10, (50 млн грн);
  • реконструкція садочка «Зірочка», (4 млн грн);
  • відновлення дитсадка «Джерельце» (можливо необхідні роботи частково візьме на себе Товариство Червоного Хреста України).

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.