30 Лис, 13:24

312

У Броварах призупиняють реконструкцію дитячого садка «Зірочка»

У Броварах призупиняють реконструкцію дитячого садка «Зірочка». Про це повідомляють в управлінні будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту, пише «Трибуна – Бровари».

Зазначимо, проєкт реконструкції ЗДО «Зірочка», що в Броварах на вул. Я.Мудрого, 3, реалізується в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за фінансування 33 млн 025 тис. грн Європейського інвестиційного банку. Місто має заплатити лише 8 млн 817 тис. грн ПДВ.

Наприкінці січня 2021 р. із п’ятої спроби відбулися торги на реконструкцію «Зірочки». Переможцем визнали ТОВ «І. Б. К. Девелопмент», яке запропонувало 41,842 млн грн.
Згідно з договором, роботи мали завершитися 31 жовтня 2021 року, проте станом на 24 лютого 2022 року вони тривали. Із початком війни всі капітальні ремонти призупинено, позаяк призупинилися всі капітальні видатки. Кошти виділялися лише на ліквідацію аварійних чи надзвичайних ситуацій.

Проте в липні 2022 року в Броварах відновили реконструкцію дитсадка «Зірочка», але ненадовго. Вже в листопаді стало відомо, що будівельні роботи знову призупиняють на невизначений термін через погодні умови.

«Є певні технологічні процеси, які можна виконувати лише за плюсової температури. Головне – що встигли залити перекриття на 2-му поверсі – не заливатиме водою», – повідомила заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник.

За словами Семеник, на даному етапі зроблено «коробку»: фундамент, стіни, дах. Внутрішні роботи робити ще не починали, і коли розпочнуть – невідомо, адже все залежить від погодних умов.

«Фінансування продовжується за цією програмою, але зараз призупинено й буде перенесено на наступний рік», – додала заступниця начальниці УБЖКГІТ.

Тимчасове укриття в новому корпусі дитячого садочка не передбачено – «Зірочка» розташована в районі Старого міста, де високо грунтові води, повідомляють в управлінні.

Демонтаж старого приміщення ясел-садка, який визнали аварійним через просідання на 16 см, ще не завершився. Будівельники використовують приміщення як тимчасовий склад для будівельних матеріалів.

Також, як і зазначали раніше, демонтаж старого харчоблоку відбудеться в останню чергу, позаяк робітники частково використовують його під власні потреби. Коли розпочнуться роботи та коли відбудеться відкриття нового корпусу дитячого ясел – садка «Зірочка» – невідомо.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.