маршрутка бровари

22 Кві, 11:44

1708

У Броварах підняли ціни на маршрутки без узгодження з владою

З 21 квітня вартість проїзду на міському автотранспорті Броварів коштує 11 грн — тобто на три гривні дорожче за попередню. Також дорожче стало доїхати до станції метро «Лісова»: тепер за квиток треба заплатити 25 грн. Інформацію підтверджує керівник одного з підприємств-перевізників Василь Пилипчук. Основа причина підвищення, за його словами — зростання вартості палива і матеріалів.

На запчастини ціна зросла на 40%, на пальне — на 70%. Та і при такій ціні бензин і газ нині в дефіциті, — каже Василь Пилипчук. — Я їжджу з каністрами, щоб придбати пальне, бо ввечері його вже може і не бути, і автобуси завтра просто не зможуть виїхати на маршрут».

Директор ТОВ «Автопас-К» Володимир Білоконь розповів, що міські перевізники ще до війни написали заяву в КОДА з проханням погодити підвищення тарифів на проїзд із 25 лютого. Через війну влада не змогла прийняти рішення, тому автотранспортні компанії «переглянули» тариф самостійно.

«Це зроблено лише з однією метою: щоб у надзвичайних умовах не зупинилося транспортне сполучення в Броварах» — пояснює Володимир Білоконь.

Нагадуємо, що обласна влада узгодила 208 маршрутів на Київщині: рейсові автобуси їздитимуть у тому числі в нещодавно деокуповані райони области.

Фото: Трибуна-Бровари