19 Кві, 21:51

380

У Бородянку завітала Литовська делегація — відвідали нововстановлене модульне містечко та школу (фото)

19 квітня в Бородянку завітала литовська делегація, яка відвідала нововстановлене модульне містечко та школу. Про це повідомили у пресслужбі КОВА.

Делегацію представляли Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, Директор Департаменту розвитку співпраці Міністерства закордонних справ Литовської Республіки Раса Кайрєнє, Головна радниця з питань міжнародного партнерства Уряду Литовської Республіки Мантє Макаускайтє та інші представники уряду.

Зустрічали гостей заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, представники місцевої влади та жителі.

У рамках візиту учасники делегації оглянули нове модульне містечко, що встановили в Бородянці за сприяння Уряду Литви. Тимчасове житло розраховане на розміщення 36 родин. Воно укомплектоване меблями та технікою і має все необхідне для комфортного проживання тих, хто втратив домівки внаслідок російської військової агресії. Модулі декоровані українським художником-муралістом Андрієм Пальвалем.

Крім того, гості відвідали школу, що була зруйнована російськими окупантами. Наразі там тривають будівельні роботи. Відкриття освітнього закладу планується на вересень, щоб вже цього року діти змогли навчатися в новій та сучасній школі. Це ще один проєкт Литовського Уряду, що допомагає відбудовувати соціальну інфраструктуру регіону.

«Крок за кроком ми продовжуємо відновлювати на Київщині зруйноване окупантами. Аби повернути людей до нових домівок, потрібен час. Тимчасове модульне житло дає можливість людям перебувати у своєму селищі, на свої рідній землі, допоки ми не відновимо пошкоджене. Вдячний Уряду Литви за підтримку наших людей. Впевнений, що пліч-о-пліч з партнерами ми не просто відновимо наш регіон, а й зробимо наші міста та села сучасними й комфортними для проживання», — зазначив під час зустрічі Микола Бойко.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.