10 Бер, 14:09

280

У Білогородці почав роботу дитячий цифровий освітній центр Save the children (фото)

У будинку культури села Білогородка почав роботу дитячий цифровий освітній центр Save the children. Про це повідомили у Telegram-каналі Білогородської територіальної громади.

Проєкт «Український освітній консорціум: безпечне повернення до навчання» реалізували у співпраці з ГО «Істок».

Як стало відомо, це простір, де відвідувачі мають змогу отримати доступ отримати доступ до цифрових платформ для навчання дітей, партнерів, фасилітаторів (вчителів, наставників, організаторів) і координаторів проекту.

Тут можна пройти заняття онлайн, зробити домашні завдання, цікаво та з користю провести час за книжкою, іграми, у гуртках.

Цифровий освітній центр облаштовано 10 ноутбуками, 40 планшетами, проектором з екраном, мебльовано згідно з вимогами проекту. Тут є настільні ігри, приладдя для образотворчого мистецтва, інформаційні стенди з правилами поведінки під час повітряних тривог, розкладом занять тощо.

Також на полицях – цільова колекція з 75 книг українською мовою з психології, 125 ліцензованих українських літературних творів та книги, якими ще під час створення центру бібліотечку поповнювали мешканці Білогородської громади.

Планується проведення занять мобільної психологічної бригади, психологічних і педагогічних тренінгів.

В Save the children працюють два фасилітатора – фахові педагоги. З розкладом роботи можна ознайомитися за посиланням.

«Щиро зичимо дітям безпечних та корисних занять у новому просторі та віримо, що ця локація стане осередком безпеки, творчості, психологічного відновлення, освіти та розвитку наших дітей у складних умовах воєнного сьогодення. Внеском Білогородської сільської ради, як сторони партнера, стало забезпечення приміщення в будинку культури та організаційний супровід», – додають у пресслужбі.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.