11 Лис, 13:53

331

Трьом військовим рф повідомили про підозру у розстрілі чоловіка та знущаннях з жителів Ірпеня (відео)

Слідчі Національної поліції встановили трьох військовослужбовців десантно-штурмової бригади росії, які причетні до знущань над цивільними й розстрілу місцевого жителя в Ірпені. Сусіди вимушені були поховати вбитого у парку біля будинку. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

«Слідчі Нацполіції встановили, що у березні 2022 року військовослужбовці збройних сил російської федерації під час окупації міста Ірпінь жорстоко та принизливо ставилися до місцевого населення, яке не брало участь у бойових діях», – йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, російські окупанти застосовували фізичне та психологічне насильство. Окупанти наставляли на людей автоматичну зброю, шукали татуювання або шрами на тілі, а якщо знаходили – одразу вирішували розстріляти таку людину.

Після того як звільнили Ірпінь одна з жінок розповіла, що під час окупації ховалася з іншими мешканцями у підвалі житлового комплексу. Коли росіяни їх знайшли, то погрожували кожному розстрілом. Окупанти обіцяли розстріляти її сина, адже вважали, що він раніше був у лавах ЗСУ. Разом з іншими мешканцями жінка благала не вбивати сина з його вагітною дружиною. Зрештою, як розповіла жінка, росіяни залишили їх живими, але вбили їхнього сусіда.

«Військовослужбовці рф при обході житлового комплексу виявили в одній із квартир місцевого мешканця. Окупанти вивели його на вулицю, почали перевіряти документи, наявність татуювань або шрамів. На той момент у чоловіка не виявилося із собою документів, тож окупанти його розстріляли», – повідомили правоохоронці.

Після цього сусіди знайшли тіло чоловіка наступного ранку та тимчасово поховали у парку біля будинку.

Вже 10 листопада російським військовослужбовцям було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Фото: скриншот із відео МВС

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.