Київщина: гранти для бізнесу

18 Тра, 16:57

188

Торгівля, ремонт і будь-яка інша «власна справа»: підприємці Київщини можуть отримати мікрогранти від держави

160 жителів Київщини одержать фінансування для реалізації своїх бізнес-проєктів в межах державної програми єРобота щодо отримання мікрогранту. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація з посиланням на інформацію Київської обласної служби зайнятості.

«Середній розмір гранту складає 241 000 грн. Загальна сума грантових коштів, які надійдуть отримувачам пристоличного регіону – понад 37 млн грн. Здебільшого підприємці планують витратити ці кошти на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть грантоотримувачі Київщини, є:

оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 29,4%;

тимчасове розміщування й організація харчування – 23%;

переробна промисловість складає 9,8%;

надання інших видів послуг – 6,3%;

сільське, лісове та рибне господарство – 6,1%.

Отримувачі грантів мають забезпечити створення 352 робочих місць.

Крім того, претенденти на отримання мікрогрантів можуть проконсультуватися щодо порядку формування та подання документів, розроблення і доопрацювання бізнес-планів у Київській обласній службі зайнятості», – ідеться в повідомленні.

Наразі триває 8-а хвиля прийому запитів на участь у програмі. Станом на 17 травня заявки подали 628 осіб. Бізнес-плани можна подати через портал Дія. Кінцевий термін проєкту – 19 листопада 2023 року. Особи, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, мають можливість подати заявку повторно.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.