6 Січ, 09:27

1079

Тероборонівці Білої Церкви скаржаться на відсутність соціального захисту

Захисники добровольчих формувань Білої Церкви скаржаться на відсутність соціального захисту та гідної оплати праці з боку міста. Про це інформує Еспресо.Біла Церква у своєму Telegram-каналі.

У той час, як місцеві чиновники отримують щомісяця десятки тисяч гривень зарплатні, захисники добровольчих формувань Білоцерківської громади отримують мізерні гроші за охорону стратегічних об’єктів чи варту на блокпостах — на цьому наголошує командир ДФТГ №4 Віктор Левицький.

За його словами, мер Білої Церкви лише на шостому місяці війни вирішив платити добровольцям з міської казни по 20 грн/годину служби. До цього часу місцеві оборонці стояли на варті російської загрози абсолютно безкоштовно.

Тож багато хлопців нарікають, що це знущання з боку влади отримувати 200 гривень за 10 годин перебування на морозі, бо за такі кошти неможливо прогодувати родину. Тому змушені шукати роботу або допомагати ЗСУ.

Як наголошує командир ДФТГ №4, з відповідною проблемою відсутності соціального захисту білоцерківських тероборонівців він звернувся до Верховної ради, де парламентарі пообіцяли втрутитися в ситуацію разом з Кабміном.

Фото: Еспресо. Біла Церква

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.