30 Бер, 14:17

277

Термін перебування, дозволений без оформлення, вже спливає: як німцям бути з українськими авто

Автомобілі українців, які виїхали до Німеччини через війну, стали проблемою для німецької влади. Відповідно до законодавства країни, автомобілі з українською реєстрацією можуть перебувати на території країни без оформлення протягом року. Для багатьох цей рік уже минув.

Зустріч міністрів транспорту федеральних земель Німеччини, яка відбулася 23 березня, завершилася ні чим. Чиновники не змогли домовитися щодо вирішення питання реєстрації автомобілів із українськими номерами, про це пише Авто Центр.

Рішенням могло стати продовження пільгового періоду перебування. Інакше українцям доведеться реєструвати автомобілі, що означає сплату транспортного податку, оформлення страховки та техогляд. Останнє може виявитися дорогим та достатньо складним задоволенням. Особливо для власників автомобілів, виготовлених не для ринку ЄС.

Обговорення питання легалізації «українських» автомобілів триватиме наступні місяці. З огляду на ситуацію, в якій українці опинилися з вини агресивного сусіда, всі без винятку федеральні землі виступають за продовження терміну особливого пільгового режиму. Але розуміти — це одне, а домовлятися — зовсім інше.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.