26 Лют, 08:20

182

«Символічний Хрест на символічному місці в символічний день»: в Іванкові встановили «Хрест Пам’яті»

24 лютого в смт. Іванків Вишгородського району Київської області встановили символічний «Хрест Пам’яті» з іконою «Не ридай мене, мати». Про це повідомляє депутат Іванківської селищної громади Олег Береговий.

«Хрест було встановлено та освячено на клумбі, біля монументу «Яйце життя». Саме на цьому місці, рівно рік тому, дві колони орків (одна з боку Поліського району, інша з Чорнобиля), мали об’єднатися і разом рушити на взяття нашої столиці. Але, так, як колону з Поліського напрямку певний час стримували наші воїни, колона з Чорнобиля змушена була її чекати, та залишитися на ніч. Існує думка, що саме ця ніч відіграла велику роль у цій війні, порушивши плани на швидке взяття Києва, давши час нашим Збройним Силам відбити атаку ворога. Впевнений, що після Перемоги, ми, спільними силами зробимо цю клумбу одним з найкращих, найсимволічніших місць громади. А зараз цей Хрест служитиме не тільки оберегом громади, а й постійно нагадуватиме про 24 лютого 2022 -го року, та про те, з якими «сусідами» нам довелося жити», – ідеться в  повідомленні.

Також депутат висловив подяку Володимиру Злиденному, Анатолію Бабичу (які запропонували здійснити цей проект), Олександру Ткачуку (який подарував виготовлену ним ікону з каменю), Фірсову Сергію (за якісно виготовлений ним Хрест).

Фото: Олег Береговий.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.