23 Сер, 15:59

407

Судитимуть військового з рф, який тримав людей у підвалі під час окупації

Судитимуть військового з рф, який тримав людей у підвалі та імітував їхню страту під час окупації Київщини. Про це інформує Київська обласна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно військовослужбовця зведеного підрозділу управління росгвардії у Кемеровській області збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28,  ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними розслідування, у березні 2022 року під час окупації смт Гостомель підозрюваний разом з іншими невстановленими військовослужбовцями збройних сил рф проводили незаконні обшуки будівель. Окупанти вибивали двері, розбивали вікна та шукали військовослужбовців ЗСУ і співробітників правоохоронних органів.

В одному з будинків вони погрожували мирним мешканцям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. Надалі людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю імітували страту.

Також російські військові, проводячи так звані фільтраційні заходи, перевіряли документи та відбирали у цивільних осіб мобільні телефони.

Фото: Київська обласна прокуратура

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.