8 Чер, 10:23

733

Судитимуть мешканця Київщини, що здав учасників місцевої самооборони окупантам

Судитимуть мешканця села Перемога Броварського району, що здав учасників місцевої самооборони окупантам. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київської області за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний на початку збройної агресії Російської Федерації разом з іншими мешканцями села Перемога Броварського району Київської області створили загін самооборони. Після окупації населеного пункту, він прийняв рішення щодо проведення підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану та повідомив російським військовослужбовцям про п’ятьох односельців, причетних до місцевої самооборони. При цьому зрадник вказав організатора загону та зазначив, що саме той надавав вказівки іншим про методи знищення російської військової техніки», — йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, пізніше окупанти взяли вказаних осіб у полон, одягнули їм на голови шапки так, щоб вони закривали обличчя, поставили до паркану зі зв’язаними за спиною руками та стріляли в їх сторону імітуючи страту.

Додають, що досудове розслідування здійснювалося ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Як ми писали раніше, 7 червня з озера в селі Княжичі Броварського району дістали тіло чоловіка.

Фото: Київська обласна прокуратура.