19 Вер, 17:51

370

Судитимуть командира рф, який на Київщині катував цивільних та імітував їхню страту

Судитимуть командира рф, який під час тимчасової окупації Київщини катував цивільних та імітував їхню страту. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що наразі прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника командира взводу – командира бойової машини збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни.

У ході розслідування було встановлено, що у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району обвинувачений, погрожуючи вбивством трьом місцевим мешканцям, наказав їм пройти до господарського приміщення в домоволодінні для допиту.

«Він одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит. Російський військовослужбовець здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту», — йдеться у повідомленні.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.