4 Січ, 13:03

344

Судді Вищого адмінсуду, яка не вказала в декларації користування землею і нерухомістю під Києвом, повідомили про підозру

Досудовим розслідуванням, яке здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) встановлено, що суддя в декларації за 2020 рік не вказала відомості про дві земельні ділянки у передмісті Києва та розміщені на цих ділянках об’єкти незавершеного будівництва, якими вона користувалась разом зі своїм чоловіком впродовж року. Про це йдеться у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) 3 січня 2023 року.

Зазначається, що ринкова ціна об’єктів незавершеного будівництва, які придатні до проживання, становить понад чотири мільйона гривень і 1,8 мільйонів гривень відповідно, а вартість земельних ділянок у сукупності – майже два мільйона гривень.

Тому сума в загальному  езадекларованих відомостей становить біля 7,8 млн гривень, яка більш ніж у 3 469 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Щодо відповідальності, то це може бути величезний штраф і навіть позбавлення волі із забороною займати посади за умисно недостовірні декларації настає зі значно нижчого порогу (ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

За інформацією САП, «місцеперебування судді не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України», тобто письмово за місцем проживання.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.