26 Вер, 15:42

382

Співпрацювали з окупантами: на Київщині та Одещині поліція викрила організацію, що фінансувала рф

На Київщині та Одещині правоохоронці викрили організацію, що фінансувала рф, незаконно закуповуючи там сільгосптехніку. Про це повідомляє Поліція Київської області на своїй сторінці у Facebook.

За даними поліції, підприємство з продажу запчастин, попри заборону ввезення до України товарів з російської федерації, продовжувала здійснювати імпорт сільгосптехніки для українських аграріїв з росії через республіку білорусь, таким чином сплачуючи податки до держбюджету агресора.

Поліціянти провели санкціоновані обшуки складських приміщень на території Київської та Одеської областей та вилучили сільськогосподарську техніку, трактори, сіялки, комбайни, вантажні автомобілі, що були ввезені на територію України з рф.

Слідчі спільно з кіберполіцією за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури відкрили кримінальне провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України [ч. 3 ст. 110-2 ККУ]. Злочинцям загрожує до семи років за ґратами.

Фото: Поліція Київської області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.