28 Кві, 16:37

410

«Слуга народу» призупинила членство депутата Ковальова через співпрацю з окупантами

Фракція «Слуга народу» призупинила членство депутата Олексія Ковальова через імовірну співпрацю з росіянами на окупованій Херсонщині.

Про це йдеться в спільній заяві політичної партії «Слуга народу» та фракції «Слуга народу», оприлюдненій речницею Юлією Палійчук.

Олексій Ковальов, народний депутат України, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область) зараз перебуває в окупації. Як підозрюють його партійні колеги, цілком добровільно, тому що дає інтерв’ю та вільно спілкується із російськими військовими.

Крім того, він не відвідує пленарні засідання ВРУ та не голосує за законопроєкти. Ковальов так і не пояснив свою поведінку й заяви на вимогу керівництва фракції.

«Саме тому Політична партія «Слуга народу» та фракція партії «Слуга народу» у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції та звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу», — ідеться в заяві.

Учора, 27 квітня, військова контррозвідка Служби безпеки України знешкодила 7 агентів, які передавали дані про українську оборону й розташування літаків російській армії. На Житомирщині посадовець оборонного об’єкту передавав росіянам секретну інформацію.