29 Вер, 15:02

274

СБУ затримала зрадника, якого російські окупанти призначили керувати окупованим Димером

СБУ вдалося затримати зрадника України, який був керівником окупованого Димера, а після звільнення від російських окупантів переховувався від правосуддя на території інших регіонів України. Про це пресслужба СБУ повідомила в телеграм-каналі.

«Він забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога. Крім цього, колаборант брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, у тому числі представників Товариства Червоного Хреста України. Рашисти «вибивали» з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО», — йдеться в повідомленні.

Свої дії він узгоджував з командиром підрозділу окупантів, полковником зс рф з позивним «отєц Кіріл».

За інформацією слідчих, колаборантом є місцевий підприємець, який добровільно погодився співпрацювати з агресорами на посаді «заступника голови Димерської селищної ради» і «директора комбінату комунальних підприємств».

«Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Солом’янський районний суд міста Києва обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — зазначають в пресслужбі СБУ.

Фото: СБУ

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.