12 Жов, 15:21

460

СБУ викрила зрадника, що надавав рф координати для ударів по Києву

Служба безпеки викрила зрадника, який постачав військам рф координати для ракетних ударів по Києву. Про це повідомляє ГУ СБУ у м. Києві та Київській області на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що у ході досудового розслідування слідчі встановили особу та зібрали вичерпну доказову базу на чоловіка, який постачав військам рф координати для ракетних ударів по Києву.

За даними СБУ, зрадник наразі перебуває у тимчасово окупованому Криму, але зміг організувати діяльність у столичному регіоні через свою агентку. СБУ уже викрила і затримала цю жінку. Вона знаходиться під вартою і відповідатиме за свої дії перед законом.

Її куратором виявився 56-річний уродженець столиці. З 2017 року він переїхав до тимчасово окупованого Криму. Саме там його завербувала спецслужба держави-агресора, на співпрацю з ворогом він пішов добровільно.

«Зрадник отримував завдання від працівника фсб рф та передавав своїй агентці у столицю. Остання мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області», — йдеться у повідомленні.

Наразі куратору повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ СБУ у м. Києві та Київській області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.