11 Січ, 13:14

313

СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ (мп), який закликав захопити Київ (фото)

Служба безпеки викрила ще одного поплічника агресора у Житомирській області. Про це повідомили в СБУ.

Відомо, що після початку повномасштабної війни, він публічно підтримав російських окупантів та виправдовував їхні воєнні злочини. Щоб бути активнішим, він приєднався до прокремлівського телеграм-каналу «русская весна». Там він закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ.

«Крім цього активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо «відзначав» повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні. У своїх дописах зловмисник популяризував рашистів і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони. Також він агітував громадян не вступати до лав українських захисників», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у пресслужбі СБУ, такі «публікації» загрожують державній безпеці України. Наразі СБУ повідомила фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Фото: СБУ

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.