30 Гру, 19:40

293

СБУ ліквідувала у Києві схему видачі дозволів на вантажні перевезення

Служба безпеки ліквідувала у Києві корупційну «схему» видачі дозволів на вантажні перевезення до понад 50 країн. Про це йдеться на сторінці Головного управління СБУ у Києві та Київській області у Facebook.

За даними слідства, у державному підприємстві «Укрінтеравтосервіс» була організована злочинна схема одержання грошей від компаній-перевізників, до якої причетний начальник одного з управлінь.

Він налагодив механізм регулярного отримання хабарів за видачу дозволів на «безперешкодне» транспортування товарів до усіх країн Євросоюзу та інших держав європейського континенту.

Злочинець за гроші обіцяв посприяти в отриманні дозволів країн-учасниць Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ) на міжнародні вантажні перевезення.

Насправді ж ці документи експортери мають отримувати згідно з встановленою процедурою безкоштовно. Однак чиновник вирішив на цьому заробити: за «винагороду» від 1,5 до 6 тис. дол. гарантував не створювати штучних перешкод.

Посадовець залучив свою родичку як посередницю для отримання грошей та їхнього «обліку». Обом зловмисникам повідомлено про підозру.

Фото: ГУ СБУ у Києві та Київській області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.