1 Кві, 13:47

469

Санкції діють: в росії закінчуються банки для пива

У Росії закінчуються бляшанки, які використовують виробники пива. Вони займають 30% ринку (інші 70% у скляній тарі). Найбільший виробник банок через ситуацію, що склалася, заявив про свій відхід з ринку.

Про це повідомляє видання “Комерсант” . “Протягом останніх років цей вид тари користується популярністю у споживачів, оскільки ця упаковка компактна та легка. Продажі пива в банках показували значне зростання. Виробник, який оголосив про звільнення з ринку, є одним з його лідерів. Одномоментно замінити вибування значного обсягу упаковки буде складно”, – йдеться в асоціації.

Раніше великий виробник алюмінієвої упаковки американська Ball Corporation вирішила закрити бізнес у Росії та заявила про намір зупинити роботу своїх заводів у країні. Компанія планує продати російський бізнес новому власнику.

Крім того:

Компанія InBev, яка має спільне підприємство в РФ та випускає там пиво Bud, подала вимогу про анулювання ліцензії. В результаті, вже найближчим часом росіяни не зможуть купувати продукцію цього виробника.

Пивоварна компанія Heineken остаточно йде з Росії. Щоб мінімізувати ризики та уникнути націоналізації, Heineken передасть бізнес новому власнику. Аналогічне рішення ухвалили в Carlsberg. Heineken налічує близько 300 брендів, включаючи Heineken, Amstel, Foster’s, Newcastle Brown Ale, Star, Tecate, Tiger та ін.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше постачання до РФ зупинила компанія з виробництва спиртних напоїв Diageo. Це виробник спиртного під брендами Smirnoff, Johnnie Walker, Capitan Morgan та Baileys. Бренд пива Guinness також належить їй.