29 Вер, 18:54

304

росіяни завдали збитків селищу Макарів на $133,5 мільйонів

Впродовж повномасштабного вторгнення росії проти України, окупанти завдали збитків інфраструктурі селища Макарів Київської області на суму в 133,5 мільйона доларів. Про це інформує KSE Institute у межах ініціативи «росія заплатить», дані для якої отримали в результаті оцифрування високоточних зображень із дронів, зібраних проєктом Rebuildua.

Зазначається, що така оцінка збитків, завданих Макарову, поки що є найточнішою. Їх підрахували згідно з курсом долара від 1 січня 2022 року.

«Макарів на Київщині з кінця лютого й аж до квітня потерпав від постійних ракетних та артилерійських обстрілів росіян. За цей час у селищі зруйновано та пошкоджено 2305 будівель – це майже 30% споруд від загальної кількості. З них 704 зазнали повного або сильного руйнувань», – йдеться у звіті.

Варто додати, що левова частка зруйнованих російськими окупантами будівель — це житлові й присадибні будівлі – усього 1942, що становить 84,3%.

Мова йде про приватні й багатоквартирні будинки, таунхауси, теплиці, гаражі й присадибні споруди загальною площею 327 тисяч квадратних метрів. Росіяни завдали збитків житловому фонду села на 67,03 мільйона доларів.

На другому місці за обсягами втрат є соціальна інфраструктура у населеному пункті. Вона зазнала руйнувань від армії рф на 34,2 мільйона доларів. Було знищено три з трьох дитсадків, три школи й коледжі, чотири ветклініки, 17 продуктових магазинів, три заклади харчування, дві лабораторії, реабілітаційний центр, приватну лікарню, два музеї, радіовежу і церкву.

Ворог завдав збитків промисловій інфраструктурі ще на 27,3 мільйона доларів, пошкодивши чи зруйнувавши 176 таких обʼєктів, серед яких 15 з 19 складів, 71 господарська будівля і 78 промислових.

Також ще 4,6 млн доларів збитків зазнали адміністративні будівля Макарова. Рашисти завдали руйнувань і пошкоджень двом поштовим відділенням, пожежній частині, відділенню поліції, лісництву і семи з десяти урядових і адміністративних споруд.

Додаткові 400 тисяч доларів село втратило через пошкодження обʼєктів комунального господарства і електро-, тепло-, газо- й водопостачання.

Фото: Rebuildua

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.