2 Тра, 17:35

578

Росіяни вивозять дороговартісне медобладнання з лікарень на Луганщині

На тимчасово окупованих територіях росіяни нищать медичну інфраструктуру та вивозять з лікарень дороговартісне сучасне обладнання.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Росіяни, які живуть в совкових реаліях в шоці від оснащення наших лікарень. Тож розпочали масову «депортацію» дороговартісного медичного обладнання в рф та території окуповані в 2014 році», – написав Гайдай.

Нещодавно українська розвідка повідомила, що окупанти вивезли з інфекційного відділення Старобільська все обладнання, яке було надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів і уряду України. Серед вивезеного зокрема – апарати ШВЛ.

«Ошалілими очима орки дивилися на медичні апарати у Сватівській, Новопсковській лікарнях та інших, тож ми вже розуміємо, що після повернення наших територій на нас чекають порожні будівлі медичних закладів. Користуватися спочатку навчіться, ідіоти!» – додав очільник ОВА.

Це вже не перший випадок грабувань окупованих територій росіянами. На Херсонщині, наприклад, окупанти вивозять зерно, на Донеччині викрали цінні музейні експонати, із Харківщини перевезли завод на територію рф. А про більшість випадків, на жаль, навіть не відомо.

Раніше Гайдай заявляв, що Київська область прийняла до себе 200 евакуйованих із гарячих точок Луганщини – Сєвєродонецька, Попасної й Лисичанська. Усім їм надають медичну та психологічну допомогу та забезпечують необхідне.