17 Вер, 13:52

297

росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав світ відреагувати на злочини російських окупантів в Ізюмі. Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні.

За словами Президента, на деокупованій території Харківщини тривають слідчі дії. Фіксуються всі злочини рашистів та збираються докази їхньої винуватості. Знайдені катівні, в яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей – навіть іноземців.

«Світ повинен на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І зараз ми тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цій частині Харківщини. Добре, що в структурах ООН уже готують групу працівників, яка побуває в цьому місці біля Ізюма, яка побачить і зможе доповісти усім у системі ООН про те, що робили російські терористи. Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей, ми дамо такий доступ, який допоможе повідомити світу, що рашизм має бути засуджений», – наголосив Президент України.

Фото: з вільних джерел.

Нагадуємо, 15 вересня на звільненій території міста Ізюм, що на Харківщині, виявили масове поховання людей. Знайдено близько 500 могил.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.