22 Бер, 12:00

546

Російський солдат здав танк за винагороду

«Русские сдаются! З технікою», — пише Віктор Андрусів, радник міністра внутрішніх справ України.

Чиновник поділився новиною, яка показує внутрішній злам у російській армії. Виявляється, пропозиція окупантам здаватись за винагороду з технікою, працює. Андрусів написав про росіянина Мішу, який зберіг власне життя, здав танк і заробив непогано на цьому.

Виявляється, вже кілька тижнів в Нацполіції ідентифікували телефони, якими користуються росіяни. Це українські номери. На ці телефони Нацполіція регулярно відправляє з інструкцією: смс як здатись в полон і здати техніку.

«Кілька днів назад нам зателефонував «Міша». Ми передали інформацію про нього до ГУР МО. Йому визначили місце куди під’їхати. Він під’їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засада. Після цього спецпризначенці його затримали. Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Смислу воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати. Міша розповів, що їсти практично не залишилось, управління військами хаотичне і практично відсутнє. Деморалізація колосальна», — описує картину у російському війську Андрусів.

Тим часом Міша отримав дуже комфортні умови утримання, 10 тисяч доларів йому виплатять по завершенню війни. Ймовірно буде можливість податись на громадянство.