14 Лип, 15:36

383

«російські маніпуляції і фейки»: Єрмак запропонував створити у Верховній Раді комісію для контролю надходжень зброї

Голова Офісу президента Андрій Єрмак пропонує Верховній Раді заснувати Тимчасову спеціальну комісію, яка б могла контролювати застосування зброї, яка надходить від західних партнерів України. Про це він повідомив у Telegram.

«Хочу запропонувати народним депутатам розглянути одну важливу ідею. А саме – створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов’язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від наших партнерів… Парламент, як законодавчий орган, має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників… Вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється і тепер цей процес стане ще більш відкритим… Саме прозорість є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків», — зазначив Єрмак.

Варто зауважити, що таке нововведення голова ОП запропонував на фоні заяви американської конгресменки Вікторії Спартц, яка була занепокоєна наглядом за поставками зброї Україні і висловила припущення, що така ситуація могла статися через Єрмака.

Єрмак зауважив, що такого типу звинувачення – це «російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України», і вони «зазнають нищівного краху».

«Проросійські наративи будуть розбиті», — додав він.

Фото: president.gov.ua.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.