Ексклюзив
Реабілітація військових на Київщині

18 Тра, 18:09

290

Реабілітація військових на Київщині: Проєкт з іпотерапії, яким опікується Радниця Командувача Сухопутних військ ЗСУ

Радниця з ґендерних питань Командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксана Григор’єва ексклюзивно розповіла «Київщині 24/7» про Проєкт з реабілітації військових, які знаходяться на ротації в області, методом іпотерапії.

«Під час спілкування з військовими на ротації я побачила, що в них ціла купа проблем психологічного характеру: вони закриті, злі, ПТСР тощо. Тож, я поговорила з директором центру «Спіріт», і вона розробила експрес-метод для реабілітації військових. Ось із грудня, дякуючи спонсорам, ми запустили іпотерапію для військових: через 3 години занять в нас – це вже інші люди. І це лише така маленька частинка, що ми можемо зробити для ЗСУ, бо на ротації в Києві чи під Києвом військових дуже мало.

Зрозуміло, що у військових – складний психологічний стан: їм потрібна допомога. А в нас немає такої кількості військових психологів. Тож, якщо ви психолог і через війну лишились роботи – ідіть у ЗСУ, перепрофілюйтесь за кілька місяців на військову психологію і допомагайте захисникам України», – ідеться в повідомленні.

На жаль, фінансувати таку реабілітацію наш бюджет наразі не може. Тому організатори Проєкту постійно в пошуку будь-яких донатів і допомоги.

РЕКВІЗИТИ РАХУНКУ для донатів: №UA173226690000026005300898556 (UAH).

А як Оксана добивається ґендерної справедливості в українській армії – читайте в нашому великому інтерв’ю.

Авторка: Аня Алляйн.

Фото: Анна Євтушенко.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.