3 роки за психологічне насильство

2 Тра, 18:56

235

Принижував та ображав: киянину загрожує 3 роки за психологічне насильство над дружиною

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку, який систематично вчиняв психологічне насильство щодо своєї дружини (ст. 126-1 КК України). Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, проживаючи зі своєю 60-річною дружиною, впродовж тривалого часу систематично її ображав, висловлювався в її бік нецензурною лайкою, принижував та психологічно тиснув. Вчинення актів домашнього насильства відбувалося в присутності малолітньої онуки.

За місцем проживання потерпілої виїжджали поліцейські мобільної групи протидії домашньому насильству, які складали адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виносили терміновий заборонний припис стосовно кривдника», – ідеться в повідомленні.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта, протиправні дії з боку чоловіка завдали потерпілій психотравмуючі переживання, принижували її честь і гідність та погіршили якість її життя та соціальні відносини.

Слідство у кримінальному провадженні триває. За вказані дії кривднику загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

Для всіх, хто потерпає від домашнього насильства, працює цілодобова Служба «Телефон довіри» за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного).

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.